
Suroviny
- 250 g hladké cizrnové mouky
- 850 ml vody
- malá lžička soli
- 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Z mouky a vody umícháme hladké těstíčko hustoty asi jako na palačinky a necháme ho 4 hodiny odležet. Poté vmícháme sůl a olej.
-
Předehřejeme si troubu na 220°C. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20-25 minut, až než povrch zezlátne.
-
Po upečení nakrájíme na kousky a ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Italové cecinu pečou na předehřátém plechu vylitém dostatečným množstvím oleje. Já jednak tuky omezuji, jednak jsem líná drhnout napečený plech, takže jsem zvolila variantu s pečicím papírem.
Doba pečení záleží na tloušťce těsta a výkonu trouby, je potřeba hlídat, aby cecina zezlátla, ale nepřipálila se.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.