Cecina (italská cizrnová placka)

53
- reklama -

Suroviny

250 g hladké cizrnové mouky
850 ml vody
malá lžička soli
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky a vody umícháme hladké těstíčko hustoty asi jako na palačinky a necháme ho 4 hodiny odležet. Poté vmícháme sůl a olej.

  2. Předehřejeme si troubu na 220°C. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20-25 minut, až než povrch zezlátne.

  3. Po upečení nakrájíme na kousky a ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Italové cecinu pečou na předehřátém plechu vylitém dostatečným množstvím oleje. Já jednak tuky omezuji, jednak jsem líná drhnout napečený plech, takže jsem zvolila variantu s pečicím papírem.

Doba pečení záleží na tloušťce těsta a výkonu trouby, je potřeba hlídat, aby cecina zezlátla, ale nepřipálila se.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.