
- reklama -
Suroviny
- těstoviny Casarecce
- 250 g slaniny na kostky nebo anglické
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- 1 plechovka drcených rajčat s bazalkou
- 1 menší cibulka nakrájená nahrubo
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme ve slané vodě.
-
Osmahneme cibuli se slaninou s kapkou oleje, přidáme drcená rajčata a necháme provařit.
-
Přidáme česnek a dle potřeby dochutíme solí a pepřem nebo troškou cukru, pokud jsou rajčata kyselejší.
-
Do směsi přidáme uvařené těstoviny a promícháme. Na talíři podáváme s parmazánem a petrželkou na ozdobu.
Poznámka od kuchařky
Přidala jsem i kukuřici, dcerka ji tam má ráda, ale záleží na každém.
Kuchařka: Luucca