- reklama -
Suroviny
3 porce
- 1 salátová okurka
- 150 g zakysané smetany nebo bílého jogurtu
- 2 stroužky česneku – dle chuti
- sůl
- mletý pepř
- olivový olej, klidně i s příchutí
- 100 g bílého sýru nebo balkánský…
- snítka kopru
Postup přípravy receptu
-
Vychlazenou salátovou okurku není nutné loupat, stačí dobře omýt studenou vodou. Pokud máme polní salátové okurky, které mají pevnější slupku, oloupeme je celé nebo částečně (ponecháme slabé proužky slupky).
-
Okurku nastrouháme nebo pokrájíme na slabé plátky, které naaranžujeme dokola na talíř.
-
Do středu talíře nandáme zakysanou smetanu ochucenou solí, česnekem a čerstvě nasekaným koprem.
-
Okurku opepříme, doplníme plátky bílého sýra a zakápneme olivovým olejem.
-
Solíme těsně před podáváním, aby okurka nepustila vodu.
Kuchař: recepty73