Carpaccio s lanýžovým olejem

74
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g kvalitního zadního hovězího masa
2 lžíce nahrubo nastrouhaného parmazánu
6 – 8 ks sušených rajčat v olivovém oleji
hrst čerstvé rukoly
limetová nebo citronová šťáva
olivový olej s lanýži
steakové koření
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špalíček hovězího masa dáme předem alespoň na půl hodiny do mrazáku a pak nakrájíme na co nejtenčí plátky. Maso rozprostřeme v tenké vrstvě na 2 velké talíře.

  2. Každou porci lehce posypeme kořením na steak, solí a čerstvě mletým pepřem. Přidáme nastrouhaný parmazán a nakrájená sušená rajčata. Poházíme rukolou a pokapeme lanýžovým olejem a limetovou šťávou. Podáváme s rozpečenou bagetou.

Poznámka od kuchařky

Koupím u řezníka hezký špalík cca 600 g pěkného hovězího. Rozdělím podélně na 2 části a dám do mrazáku. Z jedné části po 30-40 minutách nakrájím tenoučké plátky na carpaccio a další část nechám v zipsáčku v mrazáku a používám pro přípravu Pho Bo polévky. Skvěle se krájí úplně průsvitné plátky sekáčkem na maso.