
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 200 g kvalitního zadního hovězího masa
- 2 lžíce nahrubo nastrouhaného parmazánu
- 6 – 8 ks sušených rajčat v olivovém oleji
- hrst čerstvé rukoly
- limetová nebo citronová šťáva
- olivový olej s lanýži
- steakové koření
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Špalíček hovězího masa dáme předem alespoň na půl hodiny do mrazáku a pak nakrájíme na co nejtenčí plátky. Maso rozprostřeme v tenké vrstvě na 2 velké talíře.
-
Každou porci lehce posypeme kořením na steak, solí a čerstvě mletým pepřem. Přidáme nastrouhaný parmazán a nakrájená sušená rajčata. Poházíme rukolou a pokapeme lanýžovým olejem a limetovou šťávou. Podáváme s rozpečenou bagetou.
Poznámka od kuchařky
Koupím u řezníka hezký špalík cca 600 g pěkného hovězího. Rozdělím podélně na 2 části a dám do mrazáku. Z jedné části po 30-40 minutách nakrájím tenoučké plátky na carpaccio a další část nechám v zipsáčku v mrazáku a používám pro přípravu Pho Bo polévky. Skvěle se krájí úplně průsvitné plátky sekáčkem na maso.
Kuchařka: Marie Svarcova