
Suroviny
6 porcí
- Ingredience
- 650 g roštěnce
- Univerzální omáčka:
- 200 ml majonézy
- 1-2 KL kvalitní omáčky Worcestershire (Lea & Perrins)
- 1 KL citronové šťávy
- 2-3 PL mléka
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Smísíme a našleháme suroviny na omáčku.
-
Vychlazené maso očistíme a nakrájíme na co nejtenší plátky.
-
Maso rozložíme na talíře po celé ploše (bez překrývání), dobře osolíme, nalejeme na ně omáčku (kapáním z polévkové lžíce vytváříme nepravidelné obrazce).
Podáváme s bílým pečivem a červeným vínem.
Poznámka:
Opravdu jsem tu tento recept nenašel…
Další verze najdete v odkazu na zdroj v poznámce.
Poznámka od kuchařky
Zdroj (upraveno):
http://www.labuznik.cz/recept/carpaccio-harrys-bar…
Toto je údajně původní recept z Harry’s Baru v Benátkách. Pokud chcete vědět proč se jmenuje Carpaccio, proč a pro koho jej Giuseppe Cipriani vytvořil, tak se můžete mrknout sem: http://www.labuznik.cz/clanky/sveva/harrys-bar-v-b…
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…