Carpaccio

50
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Ingredience
650 g roštěnce
Univerzální omáčka:
200 ml majonézy
1-2 KL kvalitní omáčky Worcestershire (Lea & Perrins)
1 KL citronové šťávy
2-3 PL mléka
sůl
čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Smísíme a našleháme suroviny na omáčku.

  2. Vychlazené maso očistíme a nakrájíme na co nejtenší plátky.

  3. Maso rozložíme na talíře po celé ploše (bez překrývání), dobře osolíme, nalejeme na ně omáčku (kapáním z polévkové lžíce vytváříme nepravidelné obrazce).

    Podáváme s bílým pečivem a červeným vínem.

    Poznámka:
    Opravdu jsem tu tento recept nenašel…
    Další verze najdete v odkazu na zdroj v poznámce.

Poznámka od kuchařky

Zdroj (upraveno):

http://www.labuznik.cz/recept/carpaccio-harrys-bar…

Toto je údajně původní recept z Harry’s Baru v Benátkách. Pokud chcete vědět proč se jmenuje Carpaccio, proč a pro koho jej Giuseppe Cipriani vytvořil, tak se můžete mrknout sem: http://www.labuznik.cz/clanky/sveva/harrys-bar-v-b…

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…