
Suroviny
- Na korpus:
- 3 vejce
- 2 lžíce medu
- 1/8 l oleje
- 220 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky skořice
- 2 lžíce holandského kakaa
- 2 mrkve
- 1 jablko
- 1 banán
- 50 g nahrubo nasekaných ořechů
- Na krém:
- 1 měkký tvaroh
- 1 zakysaná smetana
- 1 smetana na šlehání
- Na posypání:
- mleté ořechy
- strouhaná čokoláda
Postup přípravy receptu
-
V robotu ušleháme celá vejce s medem. Když je směs hustá, postupně přiléváme olej a stále šleháme. V míse smícháme všechny sypké přísady a přidáme k vaječné směsi. Nakonec přimícháme najemno nastrouhanou mrkev, nahrubo nastrouhané jablko a rozmačkaný banán. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předem vyhřáté troubě (180°C) asi půl hodiny.
-
Zatímco se dort peče, připravíme krém. Ušleháme tvaroh s medem, přidáme zakysanou smetanu a ušlehanou šlehačku. Ještě ve formě potřeme dortový korpus a posypeme mletými ořechy a strouhanou čokoládou. Dáme do chladničky, dokud krém neztuhne (nejlépe přes noc).
-
Po vyndání z formy upravíme boky dortu. Můžeme potřít zbytkem krému a také posypat mletými ořechy a čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Dort vznikl kombinací několika jiných receptů. Není moc sladký. Kdo má radši sladší, ať přidá víc medu nebo víc banánů. Dokážu si ho představit i z celozrnné mouky – zkusím příště. Název „Čarodějnický dort“ dostal proto, že jsem ho poprvé pekla na čarodějnice.