
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 6 lžic rostlinného oleje
- 1 velká cibule, jemně nasekaná
- 1 kg vykostěného hovězího masa
- nakrájeného na kostky
- hrnek suchého bílého vína
- 1 hrnek hovězího vývaru
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 kdoule nebo 2 broskve
- 2 jablka
- 2 hrušky
- 2 velká rajčata,
- cukr podle chuti
- 1 šálek smetany
Postup přípravy receptu
-
Zpěnit na 4 lžících oleje cibuli, až je měkká. Přidat hovězí maso, osolit, opepřit a opéci do hněda ze všech stran. Podlít vínem a vývarem a dusit asi dvě hodiny. Podle potřeby dále podlévat.
-
Na zbývající 2 lžíce oleje přidat ovoce, včetně rajčat. Vařit pár minut, za stálého míchání. Přidat trochu cukru, dle libosti. Omáčka by jinak mohla být docela kyselá.
-
Uvařenou omáčku rozmixovat nebo propasírovat.
-
Do pyré vmíchat smetanu a osolit.
-
Uspořádat maso na talíři. Přelít omáčkou a podávat s rýží.
Poznámka od kuchařky
Tento recept pochází z Ekvádoru a česky se toto jídlo nazývá Hovězí maso s ovocnou omáčkou.
Kuchař: evosheek