
- reklama -
Suroviny
2 porce
- špagety pro dvě osoby
- 150 g pancety (nebo prorostlé slaniny)
- parmezán
- 4 vejce
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Do hodně osolené vody dáme vařit špagety.
-
Mezitím do misky rozklepneme 2 vejce a přidáme ještě 2 žloutky navíc. Nastrouháme parmezán a přidáme trošičku soli a pepř. Tím nešetříme. Pořádně promícháme.
-
Do velké pánve dáme olivový olej a necháme sesklovatet na kostky nakrájenou pancetu (slaninu).
Pak přidáme uvařené špagety al dente, lehce promícháme a přidáme pár lžic vody, ve které se špagety vařily. -
Vypneme sporák a přimícháme vaječnou směs, kterou jsme si připravili. Vznikne nám jemná salsa, která obalí špagety. Posypeme nastrouhaným parmezánem.
Poznámka od kuchařky
Carbonara znamená doslova hornické špagety. Pepř zde symbolizuje saze. Je to jídlo plné kalorií, pro pořádné chlapy. 🙂
Kuchař: distephano