Cappuccino

62
- reklama -

Suroviny
1 porce

7 g zrnkové kávy
plnotučné mléko (nebo mléko na cappuccino, např. Lascato)

Postup přípravy receptu

  1. v oddělené nádobě (nerezové nebo porcelánové konvičce) si vyšleháme mléko (párou zavedenou pod hladinu mléka nebo pomocí trysky na zhotovení mléčné pěny Vašeho domácího kávovaru).


    Zobrazit celý recept

  2. Do vyhřátého širokého porcelánového šálku připravíme espresso, které opatrně a pomalu přeléváme vyšlehaným mlékem.

    Tip pro Vás – při nalévání zkuste vytvořit nejrůznější obrazce (latte art)viz poznámka

Poznámka od kuchařky

Cappuccino– mléčná kávová specialita charakteristická na povrchu zpěněným mlékem ve tvaru připomínajícím kápi mnichů (kapucínů), obsahuje espresso, které se umístí mezi ohřáté mléko a mléčnou pěnu, všechny tři složky jsou ve stejném objemovém poměru výchozí suroviny; http://www.kavovzsen.cy

videa na latte art zde:

http://www.caffecorsini.cz/video.html

AlesBaloun


AlesBaloun