Cannelloni s voňavou masovou směsí a bešamelem

77
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 balení cannelloni (250 g)
masová směs:
500 g mletého masa
100 g ementálu
200 g hlívy ústřičné
1 mrkev
2 žloutky
1-2 stroužky česneku
1/2 svazku pažitky
1 lžička koření pěti vůní
pepř
sůl
bešamel:
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
600 ml mléka
150 g toustového plátkového sýra s chutí ementálu
bylinková kostka
1/2 svazku pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme a dobře promícháme s nadrobno nasekanou hlívou, jemně nastrouhanou mrkví a sýrem, prolisovaným česnekem, žloutky, pažitkou a kořením.


    Zobrazit celý recept

  2. Masovou směsí naplníme cannelloni.
    Rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, osmažíme ji a zalijeme studeným mlékem.

  3. Po zhoustnutí vložíme do bešamelu toustový sýr a bylinkovou kostku, stáhneme teplotu a necháme rozpustit dohladka. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku, případně dosolíme.

  4. Troubu předehřejeme na 200°C.

  5. Na dno pekáčku nebo zapékací misky nalijeme trochu bešamelu, poskládáme naplněné cannelloni a přelijeme bešamelem.

  6. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby na půl hodiny.

  7. Poté alobal odstraníme a zapékáme ještě cca 15 minut.

Poznámka od kuchařky

Recept je inspirovaný knihou Vaření v přímém přenosu. Z masové směsi se vytvářejí placičky, které se položí na plátky brambor, zalijí koupenou sýrovou omáčkou a zapékají v troubě.

Mně napadlo směsí naplnit cannelloni a zapéct s pažitkovo-sýrovým bešamelem.