Canelloni plněné uzenou mozzarellou s omáčkou z klobásy

25
- reklama -

Suroviny
6 porcí

400 g uzené Mozzarelly
400 g Ricotty
500 g těstovin Canelloni nebo velké trubky Paccheroni
500 g rajčatového protlaku
150 g klobásy dle chuti
1 lžíce nasekané zelené petrželky
1 vejce
1 stroužek česneku
1 cibule
bílé víno
strouhaný parmezán
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli nechte zesklovatět spolu s rozmačkaným česnekem na olivovém oleji. česnek odstraňte, aby nezhořkl. Pak přidejte nakrájenou nadrobno klobásu, chvilku opékejte. Pak přidejte asi 1 dcl bílého vína, nechte ho odpařit. Přilijte protlak a asi půl hodiny vařte na mírném plameni až omáčka zhoustne.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si připravte náplň z ricotty- můžete použít i tučný tvaroh místo ricotty. V misce promíchejte ricottu, asi 2 lžíce parmezánu, nasekanou petrželku, vejce, trochu soli a pepře, mozzarellu nakrájenou na malé kostičky.

  3. V osolené vodě uvařte těstoviny al dente. Až trochu zchladnou, naplňte je sýrovou náplní.

  4. Do zapékací mísy dejte na dno trochu rajčatové omáčky, na tu vyskládejte naplněné těstoviny, zalijte zbylou omáčkou a bohatě posypte parmezánem.

  5. V troubě předehřáté na 200 stupňů nechte pár minut gratinovat. Je to pracnější, ale výborné. Recept od italské tetičky. Dobrou chuť!