„Candle sauce”

73
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g hovězí mleté maso
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
1/2 menšího celeru
1 l vývaru
3 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
150 g bílého jogurtu
1/2 citrónu
2-4 lžíce směsi Hraška

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso si osolíme, opepříme a uděláme z něj mini karbanátky, které na pánvi zprudka zatáhneme po obou stranách. P

  2. řendáme do pekáčku, přikryjeme alobalem a dopečeme v troubě při 200°C cca 10-15 minut.

  3. Zatímco se maso peče, tak si na výpeku necháme zesklovatět cibuli.

  4. Přidáme očištěnou a hrubě nastrouhanou zeleninu.

  5. Restujeme a mícháme, dokud nezačne zlátnout.

  6. Poté zalijeme nejlépe horkým vývarem, přidáme koření a pod pokličkou dusíme 10min, aby zelenina změkla, ale nerozvařila se.

  7. Vyndáme koření, odstavíme z plotny a omáčku propasírujeme (nebo rozmixujeme).

  8. Vrátíme na plotnu, opatrně vmícháme jogurt, dle chuti zakápneme citrónovou šťávou, případně osladíme cukrem.

  9. Osolíme, opepříme. Hustotu omáčky mám pokaždé jinou dle velikosti zeleniny, takže dle potřeby zahustíme hraškou a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Jak už jsem zmínila v dopoledním receptu na blogu, k českým omáčkám neodmyslitelně patří knedlík. No a když už mám ten knedlík, tak by se hodil recept i na nějakou tu omáčku. Dnešního názvu se nelekejte. Jelikož klasická svíčková má vymezené hranice, proč se tak nazývá, já jsem pro svou upravenou verzi tohoto pokrmu použila název z pořadu Peklo na talíři, kde pan Vaněk ukazuje, jak my Češi překládáme svá jídla do angličtiny 😀