Candát s okurkovou omáčkou

56
- reklama -

Suroviny

600 g candáta
sůl
mletý pepř
citronová šťáva
rostlinný olej
hladká mouka
mléko
zeleninový vývar
2-3 sterilované okurky
nové koření
bobkový list
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme, pokapeme trochou citronové šťávy a necháme odležet na chladném místě cca hodinu.


    Zobrazit celý recept

  2. Z rostlinného oleje a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme studeným mlékem a zeleninovým vývarem, přidáme na kostky nakrájené sterilované okurky, nové koření, bobkový list, odleželé maso, podle chuti dosolíme a vaříme na mírném ohni za častého míchání, aby se omáčka nepřipalovala.

  3. Uvaříme doměkka a podáváme ozdobené petrželovou natí.