Candát na tymiánu

69
- reklama -

Suroviny
2+

4 filety candáta (candát obecný- Lidl, cca 200 g porce)
koriandr
tymián
sůl
hladká mouka
olivový olej
3 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné filety na straně s kůží několika jemnými řezy prořízneme,
    ale nikoli maso, aby se při opékání na pánvičce filety nekroutily.

  2. Strany bez kůže důkladně osolíme, posypeme koriandrem a sušeným tymiánem,
    lehce pokapeme olejem a necháme cca deset minut odpočinout.

  3. Poté stranu kůže obalíme v hladké mouce a na rozpáleném másle s trochou
    olivového oleje osmažíme, nejprve kůží dolů, pak opatrně obrátíme (ryba je
    křehká a může se zlomit/rozpadat).
    Podávala jsem s bramborovou kaší s hráškem a oblohou.