- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 100 ml vlažné vody
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 15 g čerstvého droždí
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce mléka
- Směs:
- 300 g mletého vepřového masa
- 1 cibule
- 3-4 čerstvé papriky
- sušená rajčata
- 2 čerstvá rajčata
- sůl
- 1 lžíce kečupu
- 100 g strouhaného sýra
- čerstvý tymián dle chuti
- olej na restování směsi
- 1 vejce na potření těsta
Postup přípravy receptu
-
Do pánve dáme na olej cibuli na jemné půlměsíčky, přidáme maso, pak papriky, rajčata, sušená rajčata a ostatní ingredience a vše orestujeme.
-
Nakonec do směsi přidáme nastrouhaný sýr a odstavíme z plotny. Směs musí vychladnout, než jí budete dávat na těsto.
-
Uděláme z droždí kvásek a pak přimícháme ostatní suroviny a uhněteme hladké těsto.
-
Necháme kynout pod utěrkou. Pak rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na ovál či kruh.
-
Na polovinu kruhu (oválu) rozprostřeme směs, druhou polovinu přehneme a kulaté okraje pevně přitiskneme k sobě.
-
Přeneseme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 15-20 minut kynout pod utěrkou.
-
Potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme na 200°C asi 20-25 minut.
Kuchař: znamenivah