- reklama -
Suroviny
mnoho
- 3,5 kg bílého hlávkového zelí
- 1 kg bílých paprik
- 0,5 kg cibule
- 25 dkg cukru krupice
- 1 balíček Deka
- 0,5 l octa
- 250 ml oleje
- Kdo má rád ostřejší, přidá feferonky
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu nakrájíme na nudličky, zasypeme cukrem, a dekem, zalijeme octem a olejem.
-
Promícháme, zásadně ručně, neboť je toho hodně a vždy lavor na prádlo vyhraje.
-
Necháme do druhého dne odležet, jelikož to pustí šťávu a pak pěchujeme do zavařovacích sklenic, zalijeme šťávou, co se vytvořila.
-
Zavřu a šup s tím do lednice, vydrží mi i dva měsíce.
Poznámka od kuchařky
Je rychlá, nesnáším zavařování…
Kuchařka: santa