
- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 4 PL vody
- špetka sody
- 1-2 PL kávy Nescafé
- 2 jablka
- 1 šlehačka dr. Oetkera
- 1 Smeta-fix dr. Oetkera
- 2- 3 PL marmelády z černého rybízu
- špetka skořice
- 1-2 ledové kaštany
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem a přidáme 4 PL vody. Vmícháme mouku se sodou a sypkou kávu Nescafé. Vše našleháme do pěny a nalijeme na plech s pečícím papírem, který potřeme máslem. Pečeme cca 12 minut.
-
Upečený plát i s papírem zavineme a necháme vychladnout.
-
Mezitím si oloupeme jablka, která nastrouháme nebo nasekáme nahrubo, posypeme skořicí a dáme stranou, aby pustila šťávu.
-
Vychladlý srolovaný plát potřeme rybízovou marmeládou.
-
Šlehačku ušleháme se Smeta – fixem a nakonec zlehka vmícháme odkapaná jablka se skořicí.
-
Jednu část jablečné šlehačky, natřeme na upečený plát s džemem a zavineme.
-
Druhou částí jablečné šlehačky potřeme povrch roládky. Nastrouháme čokoládu – kaštany a dáme do chladu ztuhnout. Podáváme ke kávě apod.
Kuchařka: varilamyskakasicku