Caesar salát ( s krevetami )

58
- reklama -

Suroviny

římský salát
starší bílé pečivo na krutony
parmazán
(já jsem servírovala salát s orestovanými krevetami na másle )
Na zálivku:
2 žloutky
1 KL dijonské hořčice
1/2 KL cukru
100 ml rostlinného oleje
1 KL bílého vinného octa
4 ks ančoviček
1 menší stroužek česneku
sůl
pepř
(nebo můžete samozřejmě použít hotovou majonézu, pokud se vám nechce dělat domácí, cca 2 PL a pak přidat ančovičky, česnek, ocet, sůl a pepř)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme zálivku. V misce umícháme metličkou nebo ručním šlehačem žloutky s cukrem, octem, solí a pepřem.


    Zobrazit celý recept

  2. Do směsi postupně pomalu za stálého míchání přiléváme olej a umícháme do požadované konzistence majonézu. Do ní pak vmícháme jemně posekané ančovičky a utřený stroužek česneku. Odložíme do lednice.

  3. Z bílého pečiva nakrájíme věší krutony a nasucho je opečeme na pánvi. Necháme vychladnout.

  4. Římský salát nakrájíme na proužky, parmazán nastrouháme na hobliny a dvě třetiny přidáme k salátu. Přihodíme krutony a vše důkladně spojíme zálivkou. Všechny kousky salátu by měly být obalené zálivkou.

  5. Podáváme posypané zbytkem parmazánu, případně s restovanými krevetami nebo proužky kuřecího prsa.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/