
Suroviny
- 700 g uzeného masa
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- 1 cibule
- 3 lžičky červené papriky
- hrst sušených hub nebo mražených hub
- 4 brambory
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 plechovka velkých červených fazolí ve slaném nálevu
- 4 stroužky česneku
- majoránka
- 1 lžíce sádla
- nasekaná petrželka
- 2 krajíčky chleba
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso uvaříme s kořením do měkka. Slijeme vývar, maso necháme vychladnou a pokrájíme na kostičky. Na kousku sádla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, pozvolna opečeme zalijeme vývarem z uzeného masa.
-
Přidáme nakrájené brambory, kořenovou zeleninu a houby. Jakmile je zelenina měkká přidáme do polévky fazole, maso a prolisovaný česnek.
-
Krátce povaříme, dáme trochu majoránky, případně dochutíme solí a posypeme zelenou petrželkou. Polévku podáváme s opečenými krutony.
Poznámka od kuchařky
V téhle podobě jsem se setkala s polévkou Čabraka v jedné restauraci kde chodíme na oběd a velmi mi chutnala. Polévku můžeme ještě zahustit jíškou, případně přidat nakrájenou klobásu.
Pod názvem Čabraka už zde jedna polévka je, ingredience jsou podobné, ale myslím si, že chuťově je jiná.