Čabraka s krutony

99
- reklama -

Suroviny

700 g uzeného masa
celý pepř
nové koření
bobkový list
1 cibule
3 lžičky červené papriky
hrst sušených hub nebo mražených hub
4 brambory
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
1 plechovka velkých červených fazolí ve slaném nálevu
4 stroužky česneku
majoránka
1 lžíce sádla
nasekaná petrželka
2 krajíčky chleba

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso uvaříme s kořením do měkka. Slijeme vývar, maso necháme vychladnou a pokrájíme na kostičky. Na kousku sádla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, pozvolna opečeme zalijeme vývarem z uzeného masa.

  2. Přidáme nakrájené brambory, kořenovou zeleninu a houby. Jakmile je zelenina měkká přidáme do polévky fazole, maso a prolisovaný česnek.

  3. Krátce povaříme, dáme trochu majoránky, případně dochutíme solí a posypeme zelenou petrželkou. Polévku podáváme s opečenými krutony.

Poznámka od kuchařky

V téhle podobě jsem se setkala s polévkou Čabraka v jedné restauraci kde chodíme na oběd a velmi mi chutnala. Polévku můžeme ještě zahustit jíškou, případně přidat nakrájenou klobásu.

Pod názvem Čabraka už zde jedna polévka je, ingredience jsou podobné, ale myslím si, že chuťově je jiná.