Čabraka

88
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 uzené koleno
2 bobkové listy
4 celé pepře
2 kuličky jalovce
4 kuličky nového koření
cibule
5 brambor
kořenová zelenina
kysané zelí
fazole sterilované ve slaném nálevu
hrst sušených hub
kelímek zakysané smetany
popřípadě jíška

Postup přípravy receptu

  1. Uzené koleno uvaříme do měkka spolu s cibulí a kořením, scedíme a po zchladnutí maso nakrájíme na kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím vaříme ve vývaru z kolena brambory, kořenovou zeleninu a namočené houby. Když je zelenina měkká, přidáme pokrájené zelí a okapané fazole. Ještě chvíli povaříme. Komu se zdá polévka málo hustá, může zahustit jíškou, ale většinou to není třeba.

  3. Po odstavení vmícháme kysanou smetanu a nakrájené maso, můžeme dosolit, ale vývar z kolena bývá slaný dost.

Poznámka od kuchařky

Čabraka byla pestrá deka, která se dávala pod koňské sedlo. Polévka je pestrá použitými ingrediencemi a hřeje – jako deka 🙂