Bystrická pochoutka

45
- reklama -

Suroviny
4 porce

220 g Tofu
2 banány
150 g čerstvých žampiónů
Těsto:
1 vejce
2-4 lžíce hladké mouky
sůl
mléko podle potřeby
Na obalování:
neloupané sezamové semínka

Postup přípravy receptu

  1. Tofu narežeme na kocky asi ½ cm hrubé, šampiňóny na hrubé plátky ( maličké na polovicu ) a banán na kolieska.


    Zobrazit celý recept

  2. Na ihly napichujeme striedavo šampiňón, banán a tofu.

  3. Z prísad vymiešame cestíčko, v ktorom obalíme ihly, a hneď ich obalíme v nelúpanom sezamovom semienku.

  4. Vyprážame v horúcom tuku.

  5. Podávame: so zemiakmi a ľubovoľnou bielou studenou omáčkou, samotné so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy Nový tofu receptár, ale nápad obaľovať v nelúpanom sezamovom semienku je od hrašuľky,ktorá tu občas napíše komentáre :))) Vďaka hrašuľka :)))