
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 220 g Tofu
- 2 banány
- 150 g čerstvých žampiónů
- Těsto:
- 1 vejce
- 2-4 lžíce hladké mouky
- sůl
- mléko podle potřeby
- Na obalování:
- neloupané sezamové semínka
Postup přípravy receptu
-
Tofu narežeme na kocky asi ½ cm hrubé, šampiňóny na hrubé plátky ( maličké na polovicu ) a banán na kolieska.
-
Na ihly napichujeme striedavo šampiňón, banán a tofu.
-
Z prísad vymiešame cestíčko, v ktorom obalíme ihly, a hneď ich obalíme v nelúpanom sezamovom semienku.
-
Vyprážame v horúcom tuku.
-
Podávame: so zemiakmi a ľubovoľnou bielou studenou omáčkou, samotné so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy Nový tofu receptár, ale nápad obaľovať v nelúpanom sezamovom semienku je od hrašuľky,ktorá tu občas napíše komentáre :))) Vďaka hrašuľka :)))
Kuchařka: tejaja