Bylinkový pstruh s mrkvovým krémem – dělená strava (zvířátka)

71
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 pstruzi
oregano
libeček
rozmarýn
tymián – nejlepší čerstvé
2 lžíce másla
sůl
drcený kmín
pepř
citronová šťáva
1/4 kg mrkve
lžíce oleje (ne olivový)
1 cibule
1/2 kostky hovězí bujon (do 1/4 l vody z mrkve)
1 dcl smetany
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy opláchneme, pokapeme citronovou šťávou. Ze všech stran i do bříška osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Bříško naplníme bylinkami.

  2. Pekáček vymažeme máslem, vložíme rybky, zbytek másla dáme na ně. Malilinko podlijeme a dáme do trouby péct. Průběžně kontrolujeme – poléváme výpekem, případně ještě podléváme. Pečeme 45 minut až hodinku (podle trouby).

  3. Mrkvový krém: Celou mrkev očistíme a dáme vařit do vody do měkka. Cibulku si nakrájíme na kostičky a orestujeme na troše oleje do zlatova. Necháme stát. Když je mrkev měkká, slijeme ji – 1/4 l si necháme a rozpustíme v něm bujon. Mrkev s bujonem rozmačkáme, přisypeme cibulku, přilijeme smetanu a elektrickým mixérem rozmixujeme najemno. Dosolíme podle chuti.

Poznámka od kuchařky

Recept na mrkvový krém jsem dostala od známé, která také drží dělenku. Jako příloha k masu zatím bezkonkurenčně nejlepší, co jsem zkusila.

Dobrou dělenou chuť