![Bylinkový knedlík_5ffd9f9d239fc.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/bylinkovy-knedlik_5ffd9f9d15a0d.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 250 ml vody
- 2 lžičky cukru
- 21 g droždí
- 2 lžíce oleje
- 1-2 lžičky soli
- 260 g polohrubé mouky
- 350 g hrubé mouky
- hrst krájených bylinek:
- asi 35-40 g pažitka
- petrželka
- celerová nať
- cibulová nať
- libeček
- na jaře je možné dát mladé kopřivy
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny a necháme zpracovat na program Těsto, po pípnutí přidáme bylinky.
-
Z vykynutého těsta uděláme dva knedlíky, které po nakynutí svým obvyklým způsobem uvaříme. (Vařím ve vodě, 16 minut, v polovině knedlíky obrátím)
Poznámka od kuchařky
Knedlíky jsou dobré, na řezu hezky strakaté a potěší nejen jazýček, ale i oko :-))
Kuchařka: cathleen