Bylinkový knedlík

63
- reklama -

Suroviny

250 ml vody
2 lžičky cukru
21 g droždí
2 lžíce oleje
1-2 lžičky soli
260 g polohrubé mouky
350 g hrubé mouky
hrst krájených bylinek:
asi 35-40 g pažitka
petrželka
celerová nať
cibulová nať
libeček
na jaře je možné dát mladé kopřivy

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny a necháme zpracovat na program Těsto, po pípnutí přidáme bylinky.


    Zobrazit celý recept

  2. Z vykynutého těsta uděláme dva knedlíky, které po nakynutí svým obvyklým způsobem uvaříme. (Vařím ve vodě, 16 minut, v polovině knedlíky obrátím)

Poznámka od kuchařky

Knedlíky jsou dobré, na řezu hezky strakaté a potěší nejen jazýček, ale i oko :-))

http://www.pekarnomanie.cz/