
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 porce kapra
- 100 g másla, lžíci oleje
- sůl
- sušená citronová tráva
- citronová kůra a šťáva z 1/2 citronu
- oregano
- citronový tymián
- rozmarýn
- šalvěj
- kopr
- pažitka
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Očištěného kapra nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v lednici asi 3 hodiny uležet.
-
Omyté bylinky si nasekáme. Na pekáč dáme plátky másla. Přidáme kapra, kterého jsme mírně osušili. Na porce kapra rozdělíme nasekané bylinky, osolíme, posypeme citronovou trávou, pokapeme olejem.
-
Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C pečeme asi 15 – 20 min. Ke konci zapneme gril a ještě asi 5 min. grilujeme. Podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Koření dáme od každého trochu. Záleží na každém a jeho chuti.
Kuchařka: suslajda