
Suroviny
1 porce
- mražené hranolky
- 1 čerstvá paprika
- 1 karotka
- 1 kedlubna
- zahradní bylinky
- tvaroh
- Créme fraiche
- 1 citron
- několik listů salátu
Postup přípravy receptu
-
Nejprve pečlivě umyji zeleninu a bylinky.
-
Hranolky mám uložené v mrazáku. Teď je vyndám a vysypu na plech, na kterém je v předehřáté troubě upeču podle návodu natištěného na obalu.
-
Mezitím oloupu kedlubnu a nakrájím ji na proužky. To samé udělám i s karotkou a s paprikou. Tu sice neoloupu, ale vyndám z ní pálivá semínka. Bylinky nasekám nožem nadrobno. Ale dají se použít i sušené bylinky, které už jsou rozdrcené.
-
Dip je hustá omáčka, do které se jídlo namáčí. Já ho dělám z tvarohu, který smíchám s Créme fraiche, přidám tam štávu z citronu a nasekané bylinky. Všechno důkladně promíchám.
-
Na talíř položím salátový list a na něj rozložím proužky zeleniny a hranolky. Mističku s dipem postavím vedle talíře.
Je to výborné a ještě k tomu i zdravé! Dobrou chuť!