Bylinkový amur

69
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 porce amura
sůl
1/2 lžičky citronové sušené kůry
1/2 lžičky sušené petrželky
pár kousků sušené papriky
na špičku lžičky sušeného zázvoru
na špičku lžičky sušeného rozmarýnu
na špičku lžičky sušeného česneku
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Amura podél páteře rozřízneme na dvě části. Z druhé poloviny odstraníme páteř. Odstraníme kůži, překrojíme v půlce, máme 4 porce a potřeme je solí.

  2. V hmoždíři rozdrtíme citronovou kůru, papriku, petrželku a přidáme ostatní koření. Promícháme a potřeme amura. Necháme v chladu proležet a pak opečeme dozlatova na oleji. Podáváme s hranolky, nebo bramborem.