
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 porce amura
- sůl
- 1/2 lžičky citronové sušené kůry
- 1/2 lžičky sušené petrželky
- pár kousků sušené papriky
- na špičku lžičky sušeného zázvoru
- na špičku lžičky sušeného rozmarýnu
- na špičku lžičky sušeného česneku
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Amura podél páteře rozřízneme na dvě části. Z druhé poloviny odstraníme páteř. Odstraníme kůži, překrojíme v půlce, máme 4 porce a potřeme je solí.
-
V hmoždíři rozdrtíme citronovou kůru, papriku, petrželku a přidáme ostatní koření. Promícháme a potřeme amura. Necháme v chladu proležet a pak opečeme dozlatova na oleji. Podáváme s hranolky, nebo bramborem.
Kuchařka: Jaromira18









