Bylinkovo-sýrová bageta

44
- reklama -

Suroviny

bageta
bylinky čerstvé (podle chuti)
česnek (podle chuti, já dala 5 stroužků)
Mozzarella
sýr Pecorino (nebo jiný tvrdý sýr)
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky ( já použila oregano, bazalku, petrželku, rozmarýn) rozmixujeme spolu s česnekem a olivovým olejem až nám vznikne jakési tekuté pesto. Oleje musí být více než bylinek.


    Zobrazit celý recept

  2. Bagetu podélně rozřízneme a obě půlky pořádně pomažeme vzniklým pestem. Opět příklopíme k sobě.

  3. Bagetu zabalíme do alobalu a vložíme do trouby předehřáté na 200°C na 10 minut. Bagetu rozbalíme a otevřeme.

  4. Na obě půlky poklademe plátky mozzarelly a nastrouhaný tvrdý sýr.

  5. Takto dáme bagetu opět do trouby dokud sýr nezačne zlátnout ( už ji nepřiklápíme zpátky k sobě a nebalíme do alobalu).

  6. Nakrájíme na libovolné kousky a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Zdroj : Laura Vitale a její Cheesy Garlic Bread ( poupravené podle našich chutí )