- reklama -
Suroviny
- bageta
- bylinky čerstvé (podle chuti)
- česnek (podle chuti, já dala 5 stroužků)
- Mozzarella
- sýr Pecorino (nebo jiný tvrdý sýr)
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Bylinky ( já použila oregano, bazalku, petrželku, rozmarýn) rozmixujeme spolu s česnekem a olivovým olejem až nám vznikne jakési tekuté pesto. Oleje musí být více než bylinek.
-
Bagetu podélně rozřízneme a obě půlky pořádně pomažeme vzniklým pestem. Opět příklopíme k sobě.
-
Bagetu zabalíme do alobalu a vložíme do trouby předehřáté na 200°C na 10 minut. Bagetu rozbalíme a otevřeme.
-
Na obě půlky poklademe plátky mozzarelly a nastrouhaný tvrdý sýr.
-
Takto dáme bagetu opět do trouby dokud sýr nezačne zlátnout ( už ji nepřiklápíme zpátky k sobě a nebalíme do alobalu).
-
Nakrájíme na libovolné kousky a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Zdroj : Laura Vitale a její Cheesy Garlic Bread ( poupravené podle našich chutí )
Kuchařka: Lucca