Bylinkovo-houbová polévka

68
- reklama -

Suroviny

3 velké žampióny
50 g sušených černých hub (jidášova ucha)
petrželka
pažitka
libeček nasekaná nadrobno
2 vejce
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
600 ml vývaru
600 ml mléka
1 stroužek česneku
špetka mletého kmínu
sůl
pepř
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Jidášovo ucho zalijeme studenou vodou a necháme 10-15 minut nabobtnat.

  2. Mezitím rozehřejeme máslo a opečeme na něm kousky žampiónů.

  3. Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme, přilijeme vodu a mléko, následně černou houbu pokrájenou na nudličky a posekané bylinky, prolisovaný stroužek česneku a provaříme.

  4. Na závěr vmícháme dvě rozšlehaná vejce s kmínem, odstavíme z plotýnky a dochutíme solí a pepřem.