
Suroviny
- Na lívance:
- 0,5 l vlažného mléka
- špetka cukru
- 1/2 kostky droždí
- hladká mouka
- hrst čerstvých bylinek co zahrádka dá
- sůl
- olej na smažení
- Na náplň:
- 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 1 červená paprika
- hrst jemně nakrájeného pórku
- sůl
- trochu bílého pepře
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nalijeme vlažné mléko, přidáme cukr a droždí a necháme 10 minut přikryté, až droždí“ ožije „. Potom metličkou pomalu zašleháváme mouku ( já jsem dala hladkou a polohrubou přibližně ve stejném poměru ). Mělo by nám vzniknout těstíčko o něco hustší, než na palačinky.
-
Nakonec vmícháme jemně nasekané bylinky a přikryté necháme kynout.
-
Mezitím připravíme náplň: tvaroh v misce promícháme s jemně nakrájeným pórkem a na kostičky nakrájenou paprikou a ochutíme solí a pepřem.
-
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a pomocí naběračky tvoříme větší lívance.
-
Když spodek lívance trochu zatuhne, nabereme vrchovatou lžíci ochuceného tvarohu a rozetřeme po placičce, přičemž necháme asi 2cm volný okraj ( viz. foto ).
-
Znovu nabereme trochu těsta a opatrně ho rozlijeme na náplň. Po usmažení spodní strany lívanec obrátíme a dosmažíme.
-
Podáváme teplé, s čerstvou zeleninou, popř. s nějakým lehčím ( třeba jogurtovým ) dresinkem.









