Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně

134
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

1 kuře (naporcované) nebo 4 stehna…
250 g uzeného plecka, krkovičky nebo boku…
sůl
250 ml smetany ke šlehání
1-2 lžičky solamylu
tymián dle chuti, nejlépe čerstvý
rozmarýn dle chuti, nejlépe čerstvý
1 cibule – větší
2 stroužky česneku
máslo – ořech

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme bylinky, máslo a pokrájené uzené maso. Na to rozložíme porce osoleného kuřete a vložíme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů, za občasného podlití a přelití kuřete výpekem doměkka a dozlatova.

  2. Pak si vyndáme maso stranou (udržujeme v teple), do výpeku nalijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali solamyl a necháme vše v pekáči krátce provařit.

  3. Kuře podáváme s bramborem, bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem nebo noky, které přelijeme smetanovo-bylinkovou omáčkou.

Poznámka od kuchařky

Pro někoho kombinace chutí možná neobvyklá, leč velmi, velmi jedlá 🙂