
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 1 kuře (naporcované) nebo 4 stehna…
- 250 g uzeného plecka, krkovičky nebo boku…
- sůl
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1-2 lžičky solamylu
- tymián dle chuti, nejlépe čerstvý
- rozmarýn dle chuti, nejlépe čerstvý
- 1 cibule – větší
- 2 stroužky česneku
- máslo – ořech
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme bylinky, máslo a pokrájené uzené maso. Na to rozložíme porce osoleného kuřete a vložíme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů, za občasného podlití a přelití kuřete výpekem doměkka a dozlatova.
-
Pak si vyndáme maso stranou (udržujeme v teple), do výpeku nalijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali solamyl a necháme vše v pekáči krátce provařit.
-
Kuře podáváme s bramborem, bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem nebo noky, které přelijeme smetanovo-bylinkovou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Pro někoho kombinace chutí možná neobvyklá, leč velmi, velmi jedlá 🙂
Kuchař: recepty73









