
Suroviny
3 porce
- 3 plátky krkovičky
- sůl
- pepř
- Brambory:
- brambory
- cibule
- koření na brambory (např. Gril a šašlik, Americké brambory,…)
- mletá sladká paprika
- sůl
- pepř
- snítky tymiánu
- větvička libečku
- lístky šalvěje
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa osolíme a opepříme.
Brambory nakrájíme na půlkolečka, silná asi 0,5 cm, cibuli na půlměsíčky. Pekáček vyložíme pečícím papírem. Brambory s cibulí promícháme v misce s kořením, solí, pepřem a sladkou paprikou.
Dno pekáčku posypeme okořeněnými bramborami, na ně položíme plátky masa a navrstvíme zbytek brambor, na které položíme čerstvé bylinky. -
Pekáček zakryjeme poklicí nebo alobalem, vložíme do trouby. Pečeme při 225 stupních asi 1 hodinu. Pak poklici odděláme a dopečeme do zlatavé barvy. Zkontrolujeme, jestli je maso a brambory měkké.
Podáváme se zeleninou, nebo se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
U nás existuje několik obměn tohoto receptu. Někdy přidám ještě rozmarýn, česnek, nebo přidám klobásku, anglickou, nebo posypu strouhaným sýrem, fantazii se meze nekladou…
Vůbec nejlépe chutná, když si celý pekáček nachystám den předem a dám na noc do lednice, to se pak chutě propojí a maso je křehčí a ještě chutnější.