
- reklama -
Suroviny
- starší chléb
- 3 l zeleninového bujónu nebo vývaru
- 2 velké hrsti petrželky
- libeček
- 1 PL kmínu
- 1 stroužek česneku
- 1 PL másla
- 200 g kysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Chleba rozlámeme, nebo rozdrtíme a vložíme do vroucího vývaru nebo voda a bujonu.
-
Přidáme bylinky, část necháme na ozdobu. Pomalu vaříme cca 20 minut.
-
Ve smetaně rozmícháme vejce a přilijeme do polévky. Dochutíme podle naší chuti.
-
Vím, že někdo tu psal, že libeček nemá rád – lze nahradit buď ještě větším množstvím petrželky, nebo přidáním majoránky ale až v závěru vaření –ta dlouhým vařením hořkne. Obměny – lze přidat houby, zeleninu.
Poznámka od kuchařky
Vím, že tu je hodně chlebových polévek, s kysanou smetanou jsem nenašla.
Kuchařka: spagetka