
Suroviny
- hrubozrnná sůl
- celerová nať
- majoránka
- petržel
- rozmarýn
- (drcené sušené bylinky – podle vašeho uvážení a chuti)
Postup přípravy receptu
-
Základem pro recept je zajistit si už v sezóně dostatek bylin a nakrájené je ve stínu dobře usušit.
Každý ví, která bylinka mu voní nejvíc, kterou používá častěji a kterou zase méně. Proto bych doporučila vznikající směs bylin s pauzami očichávat (krásná práce!), dolaďovat a až si budete téměř jistí, zkuste jí posypat pár brambor a upéct. -
Máte-li pocit, že tohle je to pravé, smíchejte byliny se solí. Té raději malinko méně (přidat ostatně můžete kdykoliv), ať nemáte jídlo s bylinkovou solí sice nádherně voňavé, ale přesolené.
-
Kromě u nás všech oblíbené celerové natě se chystám i na planě rostoucí popenec, který směsi přidá maličko pepřovou příchuť.
Plánuji si směsí udělat několik, každou trochu jinou a už se těším na pečené brambory, voňavé bylinkami nebo nějakou obyčejnou chlebovou placku, neobyčejně vonící…
Poznámka od kuchařky
Původní recept http://www.pekarnomanie.cz