
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsa nebo krůtí (300 gramů), případně stehenní řízky
- posekané bylinky dle vlastní chuti a oblíbenosti: tymián, rozmarýn, libeček, majoránka…
- olej
- sůl
- cca 150 g sušené šunky parmské, schwarzwaldské…
- pepř mletý dle chuti
- česnek – není nutný
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na delší silnější hranolky, opepříme je, osolíme, posypeme nasekanými nebo natrhanými bylinkami, zakápneme jemně olejem a necháme alespoň hodinu odležet. Kdo má rád chuť česneku, může k masu s bylinkami přidat i stroužek jemně rozetřeného česneku nebo trochu sušeného, ale pozor na to, abychom česnekem nepřehlušili chuť bylinek.
-
Po odležení každý kousek masa pevně zabalíme do plátku slaniny. Takto připravené maso vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme ze všech stran.
-
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo s opečeným toustem a čerstvou zeleninou či zeleninovým salátem.
Kuchař: recepty73