Býčí žlázy na másle s majoránkou

53
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

650 g býčích žláz (3 opracované kusy v balení)
2x po 1 plátku másla o síle 1 cm
1 lžíce sušené majoránky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žlázy opláchneme, osušíme a nakrájíme na cca 1,5 cm silné medailonky.

  2. Ve větší pánvi rozehřejeme plátek másla, vložíme medailonky a velice prudce z obou stran orestujeme.

  3. Zasypeme majoránkou, promícháme a slabým varem bez přikrytí restujeme 15 minut. Poté prudkým varem odpaříme zbytek tekutiny, osolíme, přidáme druhý plátek másla a necháme 2 minuty provařit. Podáváme na hnízdečku ze smetanovo – bramborové kaše, přelité máslovou vydušenou šťávou.

Poznámka od kuchařky

Ivulinka mě tady navnadila na vepřová líčka s majoránkou v pomaláči. Líčka, ani pomaláč nemám, ale manžel včera opět sehnal kuličky, tak jsem připravila chutnou minutku 🙂