
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 650 g býčích žláz (3 opracované kusy v balení)
- 2x po 1 plátku másla o síle 1 cm
- 1 lžíce sušené majoránky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Žlázy opláchneme, osušíme a nakrájíme na cca 1,5 cm silné medailonky.
-
Ve větší pánvi rozehřejeme plátek másla, vložíme medailonky a velice prudce z obou stran orestujeme.
-
Zasypeme majoránkou, promícháme a slabým varem bez přikrytí restujeme 15 minut. Poté prudkým varem odpaříme zbytek tekutiny, osolíme, přidáme druhý plátek másla a necháme 2 minuty provařit. Podáváme na hnízdečku ze smetanovo – bramborové kaše, přelité máslovou vydušenou šťávou.
Poznámka od kuchařky
Ivulinka mě tady navnadila na vepřová líčka s majoránkou v pomaláči. Líčka, ani pomaláč nemám, ale manžel včera opět sehnal kuličky, tak jsem připravila chutnou minutku 🙂
Kuchařka: Anna Kocikova