Býčí žlázy – čína

127
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

2-3 ks býčích žláz (podle strávníků)
Na marinádu:
2 žloutky
3 lžíce oleje
3 feferonky
2 lžičky worcesteru
2 lžičky maggi
2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru
1 větší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Býčí žlázy nakrájíme na nudličky a na sítku prolejeme horkou vodou po několik minut. Necháme pořádně odkapat.

  2. Cibuli nadrobno nakrájíme a k ní přidáme všechny suroviny na marinádu, do které vložímé býčí žlázy.

  3. Promícháme a necháme odležet nejméně přes noc, klidně i déle.

  4. Źlázy pustí hodně vody a tak je opět dáme na sítko a promícháme lžící, abychom se aspoň části vody zbavili.

  5. Na pánvi rozpálíme asi lžíci oleje a přidáme žlázy. Promícháme a na chvíli přikryjeme poklicí. Źlázy opět pustí hodně vody.

  6. Poklici odstraníme a smažíme, dokud se všechna voda nevyvaří a pak ještě chvíli opékáme a už stále mícháme.

  7. Podáváme nejlépe s opečenými bramborami, nebo s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Dnešní HOKUS-POKUS, výsledek super!

Můžete naložit jakékoliv maso. Já to zkoušela, králíka, kuřecí, vepřové, dokonce i zajíce a hovězí. Se žlázami to byla premiéra. Je to podle tohoto receptu.

http://www.toprecepty.cz/recept/3920-cina/