
Suroviny
2-3 porce
- 2-3 ks býčích žláz (podle strávníků)
- Na marinádu:
- 2 žloutky
- 3 lžíce oleje
- 3 feferonky
- 2 lžičky worcesteru
- 2 lžičky maggi
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru
- 1 větší cibule
Postup přípravy receptu
-
Býčí žlázy nakrájíme na nudličky a na sítku prolejeme horkou vodou po několik minut. Necháme pořádně odkapat.
-
Cibuli nadrobno nakrájíme a k ní přidáme všechny suroviny na marinádu, do které vložímé býčí žlázy.
-
Promícháme a necháme odležet nejméně přes noc, klidně i déle.
-
Źlázy pustí hodně vody a tak je opět dáme na sítko a promícháme lžící, abychom se aspoň části vody zbavili.
-
Na pánvi rozpálíme asi lžíci oleje a přidáme žlázy. Promícháme a na chvíli přikryjeme poklicí. Źlázy opět pustí hodně vody.
-
Poklici odstraníme a smažíme, dokud se všechna voda nevyvaří a pak ještě chvíli opékáme a už stále mícháme.
-
Podáváme nejlépe s opečenými bramborami, nebo s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Dnešní HOKUS-POKUS, výsledek super!
Můžete naložit jakékoliv maso. Já to zkoušela, králíka, kuřecí, vepřové, dokonce i zajíce a hovězí. Se žlázami to byla premiéra. Je to podle tohoto receptu.