
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 750 g kuchyňsky opracovaných býčích žláz
- (3 ks v balení)
- mletý zázvor (špetka na 1 ukrojený plátek)
- granulovaný česnek (špetka na 1 ukrojený plátek)
- na obalení
- hladká mouka
- 2-3 vejce (podle velikosti)
- strouhanka
- 8 lžic přepuštěného másla nebo jiného tuku na smažení
- sůl na dochucení
Postup přípravy receptu
-
Žlázy opláchneme, nakrájíme na plátky cca 2 cm silné a osušíme je.
Každý plátek okořeníme zázvorem a česnekem, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. -
Obalené žlázy smažíme prudce v rozehřátém tuku 3 minuty z každé strany do zlatavé barvy.
Na talíři osolíme a podáváme s vařeným bramborem, nebo s čerstvým chlebem.
Poznámka od kuchařky
Žlázy smažíme rychle a prudce. Delším smažením pouští tekutinu a obalovka se začne odlupovat.
Je zde více receptů na smažené žlázy, přidávám další chutnou verzi.
Kuchařka: Anna Kocikova