Býčí láska

72
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

asi 1/2 kg býčích žláz
1 balíček grilovacího koření
strouhanka na obalení
olej (na vymazání pekáčku a pokapání žláz)

Postup přípravy receptu

  1. Býčí žlázy omyjeme a nakrájíme na menší kolečka. Dáme je do misky a nasypeme na ně grilovací koření a pořádně je ze všech stran obalíme. Takto upravené je ještě obalíme ve strouhance a poklademe na olejem vymazaný pekáček vedle sebe.

  2. Ještě trochu pokapeme olejem, přiklopíme druhým pekáčkem a dáme do vyhřáté trouby na 220°C a přiklopené pečeme 15 minut, potom odklopíme a pečeme ještě 15 minut, popřípadě i více, podle toho, jakou mají barvu. Musí být tmavě hnědá.

Poznámka od kuchařky

Tento recept je přesnou obdobou tady toho receptu..

http://www.toprecepty.cz/recept/15124-pecena-drube…

Jsem přesvědčená, že opět narazím na lidi typu..“fuj tajbl“, ale nijak mne to neuráží. Já sama hledala na internetu nějakou variantu, jak žlázy upravit a snad nejvíce tady toho i díky Cathleen máme my.

Vařila i fotila Pejli. U mne zásoby býčích žláz došly! :-))