
Suroviny
2-3 porce
- asi 1/2 kg býčích žláz
- 1 balíček grilovacího koření
- strouhanka na obalení
- olej (na vymazání pekáčku a pokapání žláz)
Postup přípravy receptu
-
Býčí žlázy omyjeme a nakrájíme na menší kolečka. Dáme je do misky a nasypeme na ně grilovací koření a pořádně je ze všech stran obalíme. Takto upravené je ještě obalíme ve strouhance a poklademe na olejem vymazaný pekáček vedle sebe.
-
Ještě trochu pokapeme olejem, přiklopíme druhým pekáčkem a dáme do vyhřáté trouby na 220°C a přiklopené pečeme 15 minut, potom odklopíme a pečeme ještě 15 minut, popřípadě i více, podle toho, jakou mají barvu. Musí být tmavě hnědá.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je přesnou obdobou tady toho receptu..
http://www.toprecepty.cz/recept/15124-pecena-drube…
Jsem přesvědčená, že opět narazím na lidi typu..“fuj tajbl“, ale nijak mne to neuráží. Já sama hledala na internetu nějakou variantu, jak žlázy upravit a snad nejvíce tady toho i díky Cathleen máme my.
Vařila i fotila Pejli. U mne zásoby býčích žláz došly! :-))