Býčí koule po cikánsku

195
- reklama -

Suroviny

Býčí žlázy
točený salám nebo jiný měkký salám
lečo
feferonka
cibule
česnek
vývar
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné žlázy pokrájíme na kousky.

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.

  3. Oloupeme kabanos a nakrájíme ho na kolečka nebo nudličky, přidáme k masu, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, přidáme posekaný česnek a provaříme.

  4. Nakonec vmícháme lečo, feferonku, dochutíme a krátce prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Tohle je recept pro Topačky, které této lahůdce holdují. Předem upozorňuji, že jídlo jsem neochutnala, neboť nejsem až takovým gurmánem :-). Jídlo včera připravovala sousedka, ale řekla mi to až dnes, takže foto nemám. Určitě se ale najde někdo, kdo tyto pochoutky rád a může je vyzkoušet a přidat své fofo, neboť já se k realizaci nechystám