Suroviny
5 porcí
- Na naložení:
- kuřecí prsa (tofu)
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce řepkového oleje
- 3 lžíce hustého bílého tučného jogurtu
- 1 lžička koření garam masala
- sůl
- pepř
- Na omáčku:
- 1 velká cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 400 g rajčatové passaty
- cca 150 ml vývaru
- 100 ml smetany – 31%
- koření – 2 lžíce garam masala, 1 lžíce kurkumy, 3 ks hřebíčku, (kardamon), chilli, skořice, koriandr
- citrónová šťáva
- 1 lžíce třtinového cukru
- oříšek másla
Postup přípravy receptu
-
Nejprve jsem naložila kuřecí nudličky. K nudličkám kuřete jsem přidala garam masala, nastrouhaný stroužek česneku, trochu nastrouhanýho zázvoru, sůl, pepř, olej a bílý jogurt. Nechala jsem asi 2 hodiny marinovat. Kuře je úžasně vláčné a ochucené. Po odležení jsem maso orestovala a dala stranou.
-
Na stejné pánvi jsem na troše másla orestovala najemno nakrájenou cibuli. K ní jsem asi po 2 minutách přidala nastrouhaný česnek, nastrouhaný zázvor a všechno koření. Restovala jsem asi minutku a přidala rajčatovou passatu a smetanu (případně trochu vody/vývaru, pokud bude moc hustá).
-
Na závěr je potřeba dochutit citrónovou šťávou, třtinovým cukrem, špetkou skořice, koriandrem. Ke konci jsem také do omáčky přihodila orestované kuře. Po stáhnutí z plamene jsem ještě doladila plátkem vychlazeného másla a zamíchala do omáčky.
Poznámka od kuchařky
Pokrm jak z indické restaurace v domácích podmínkách.