Buštěhradské pohankové lívanečky

43
- reklama -

Suroviny
8 lívanečků

mléko podle potřeby na uvaření pohanky
300 g uvařené pohanky
1 velké vejce
50 g polohrubé mouky
4 velké stroužky česneku
majoránka
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme pohanku v mléce hodně do měkka. Přidáme vejce, mouku, česnek, majoránku, sůl a umícháme těsto. Pečeme na lívanečníku dozlatova.


    Zobrazit celý recept

  2. Dávám jí vařit více, zbylou pohanku na talíři omastíme rozpuštěnou slaninou. Slanou pohankovou kaši podáváme k různým masům.

Poznámka od kuchařky

Název jsem dala proto, maminka pocházela z Buštěhradu a lívanečník, na kterém je peču, jí vyrobil můj děda do výbavy.