- reklama -
Suroviny
1 ks řapík. celeru cca 3-4 os.
- 1 řapíkatý celer
- 1 větší cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 pl. lžíce oleje
- 1 pl. lžíce Worcestru
- 2 pl. lžíce sojové omáčky
- pár kapek chilli
- 1 pl. lžíce másla
- sůl
- pepř – dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Z řapíku řapíkatého celeru stonky očistíme od povrchových vlasů.
-
Řapíky nakrájíme na cca 3-5 cm kousky.
-
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme spolu s česnekem na oleji.
-
Vložíme kosky řapíku a mírně osmažíme.
-
Téměř okamžitě přidáme Worcester a sojovou omáčku.
-
Smažíme na skus.
-
Vmícháme máslo a dle chuti dosolíme a dopepříme. (Chce-li mít někdo trošku sosíku, může přidat lžíci vody.)
Poznámka od kuchařky
Nejsem příznivcem diet, ale kdo nechce svou váhou provokovat, je to velmi dobré jako příloha s co nejmenším množstvím např. brambor. Stačí i jen kousek pečiva-rohlíku-chleba na sosík.
Já to využil jako přílohu k STEAKU a PRSNÍM KUŘECÍM ŘÍZKŮM.
Kuchař: Vaclav Fronek