BUŠI přílohový řapíkatý celer

49
- reklama -

Suroviny
1 ks řapík. celeru cca 3-4 os.

1 řapíkatý celer
1 větší cibule
1 stroužek česneku
2 pl. lžíce oleje
1 pl. lžíce Worcestru
2 pl. lžíce sojové omáčky
pár kapek chilli
1 pl. lžíce másla
sůl
pepř – dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Z řapíku řapíkatého celeru stonky očistíme od povrchových vlasů.


    Zobrazit celý recept

  2. Řapíky nakrájíme na cca 3-5 cm kousky.

  3. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme spolu s česnekem na oleji.

  4. Vložíme kosky řapíku a mírně osmažíme.

  5. Téměř okamžitě přidáme Worcester a sojovou omáčku.

  6. Smažíme na skus.

  7. Vmícháme máslo a dle chuti dosolíme a dopepříme. (Chce-li mít někdo trošku sosíku, může přidat lžíci vody.)

Poznámka od kuchařky

Nejsem příznivcem diet, ale kdo nechce svou váhou provokovat, je to velmi dobré jako příloha s co nejmenším množstvím např. brambor. Stačí i jen kousek pečiva-rohlíku-chleba na sosík.

Já to využil jako přílohu k STEAKU a PRSNÍM KUŘECÍM ŘÍZKŮM.