
Suroviny
cca 50 – dle velikosti makrely
- POMAZÁNKA:
- 1 ks uzené makrely
- 1 ks střední cibule
- 3 – 4 ks znojemské okurky
- 1 polévková lžíce žluté (naší) hořčice
- 1 tavený sýr (100 g – já používám z Lidlu)
- 1-2 lžíce Majolky® (tatarky)
- sůl
- pepř
- CHLEBÍČKY:
- 1 veka
- Rama máslová (Petra a pod.)
- natvrdo vařené/á vejce
- rajče
- znojemské okurky
- petrželka
- pažitka
- //může být, čerstvá okurka, tvrdý sýr, petrželka, pažitka, atd//
Postup přípravy receptu
-
Největší práci dá obrat maso z ryby tak, aby jsme nenechali kostičky. Vyžaduje to nechvátat a pečlivost.
-
Obereme rybu a rodělíme na menší kousky. POZOR. Nečvachtat na bláto. Pracujeme s vidličkou.
-
Přidáme lžičku plnotučné hořčice,
-
Přidáme najemno nakrájenou cibuli (nestrouhat-zhořkne).
-
Nastrouháme nahrubo okurky a vše opatrně promícháme.
-
Vmícháme majolku (tatarku).
-
Vmícháme tavený sýr a podle potřeby dosolíme, opepříme. Kdo chce může dát i chilli. NECHÁME alespoň 2 hodiny odpočinout.
-
CHLEBÍČKY: Každý plátek večky VELICE jemně potřu náhr. máslem.(dělám proto, aby případná vlhkost nerozmáčela večku. Je to nechutné, zvláště, když děláme ráno na večer).
-
Naneseme vidličkou vrstvičku pomazánky. Nehňácáme a neuhlazujeme.
-
Zdobíme jak jsme zvyklí.
Poznámka od kuchařky
Já zdobím kudrnkou a vylepšuji vzhled i chuť nastrouhaným parmazánem. Není třeba moc. Opravu to zvedne vzhled a chuť. Koupil jsem před vánocemi 150 g v Makru a mám ho doposud. Dá se dát i salám, ale chuť ryby chuť salámu udolá. Zbytečné.









