Buši houbová omáčka

54
- reklama -

Suroviny

Houby (čerstvé nebo zmražené)
sůl
mléko
hrubá mouka
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
2 bobkové listy
sůl
ocet
cukr
1 zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme houby na větší kusy. Máme – li zmražené, propláchneme je v sítu. Dáme vařit do méně vody – osolené (asi 20 minut) spolu s kořením z hmoždíře.


    Zobrazit celý recept

  2. V mléce rozkvedláme mouku a zahustíme omáčku. Provaříme a opatrně vmícháme zakyslou smetanu.

  3. Dochutíme cukrem, solí a případně octem (záleží na naší chuti).

Poznámka od kuchařky

Každý si může ještě dochutit na talíři. Já si ji trošíčku přikyselím citrónovým koncetrátem a trošíčku přicukruji. Podává se s knedlíkem.