- reklama -
Suroviny
- Houby (čerstvé nebo zmražené)
- sůl
- mléko
- hrubá mouka
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- 2 bobkové listy
- sůl
- ocet
- cukr
- 1 zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme houby na větší kusy. Máme – li zmražené, propláchneme je v sítu. Dáme vařit do méně vody – osolené (asi 20 minut) spolu s kořením z hmoždíře.
-
V mléce rozkvedláme mouku a zahustíme omáčku. Provaříme a opatrně vmícháme zakyslou smetanu.
-
Dochutíme cukrem, solí a případně octem (záleží na naší chuti).
Poznámka od kuchařky
Každý si může ještě dochutit na talíři. Já si ji trošíčku přikyselím citrónovým koncetrátem a trošíčku přicukruji. Podává se s knedlíkem.
Kuchař: Vaclav Fronek