- reklama -
Suroviny
3 porce
- 6 dobrých špekáčků
- 4 cibule
- 3 zelené papriky
- 1 feferonka
- 500 ml černého piva
- 300 ml kečupu
- 2 pol. lžíce sojové omáčky
- 1 malá lžička sladké papriky
- pepř, sůl
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme špekáčky a podélně překrojíme.
Papriky očistíme a nakrájíme na čtvrtky a cibuli na kolečka. -
Do pekáčku nalijeme černé pivo, přidáme kečup, sojovou omáčku a papriku.
Osolíme, opepříme a vše dobře rozmícháme.
Do vzniklé omáčky vložíme špekáčky, papriku, cibuli a posypeme nakrájenou feferonkou. -
Pekáček přiklopíme, dáme do trouby a pečeme na 200°C asi 25 minut.
Poté sundáme pokličku a za občasného podlévání pečeme dalších cca 30 minut do doby,
než se tekutina zredukuje na tmavou hořkosladkou omáčku. -
Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem nebo domácí bagetkou.
Kuchař: Bokor