Buřty na pivě

53
- reklama -

Suroviny
3 porce

6 dobrých špekáčků
4 cibule
3 zelené papriky
1 feferonka
500 ml černého piva
300 ml kečupu
2 pol. lžíce sojové omáčky
1 malá lžička sladké papriky
pepř, sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme špekáčky a podélně překrojíme.
    Papriky očistíme a nakrájíme na čtvrtky a cibuli na kolečka.


    Zobrazit celý recept

  2. Do pekáčku nalijeme černé pivo, přidáme kečup, sojovou omáčku a papriku.
    Osolíme, opepříme a vše dobře rozmícháme.
    Do vzniklé omáčky vložíme špekáčky, papriku, cibuli a posypeme nakrájenou feferonkou.

  3. Pekáček přiklopíme, dáme do trouby a pečeme na 200°C asi 25 minut.
    Poté sundáme pokličku a za občasného podlévání pečeme dalších cca 30 minut do doby,
    než se tekutina zredukuje na tmavou hořkosladkou omáčku.

  4. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem nebo domácí bagetkou.