- reklama -
Suroviny
- špekáčky
- olej
- náplň (co dům dá):
- kečup
- křen
- hořčice
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky nebo silnější párky (nesmíme oloupat kůži) nakrájíme na 1/2 cm silná kolečka a na rozpáleném oleji je z obou stran osmažíme.
-
Pečením se kůžička smrští a vytvoří mističku. Čím tenčí plátky nakrájíme, tím bude mistička hlubší.
-
Teplé nebo studené plníme tím, co máme zrovna doma: kečupem, křenem (Křeník), Harrisa, Lutenice, různé druhy hořčice, různé dippy, nádivky, dále je můžeme zdobit.
Poznámka od kuchařky
V dobách, kdy ještě Gothaj nebyl v igelitu se do takové větší „mističky“ dobře servíroval bramborový salát nebo ruské vejce.
Je to vděčná součást malého pohoštění i velkých mejdanů.
Kuchařka: Hella