Buřtové mističky

49
- reklama -

Suroviny

špekáčky
olej
náplň (co dům dá):
kečup
křen
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky nebo silnější párky (nesmíme oloupat kůži) nakrájíme na 1/2 cm silná kolečka a na rozpáleném oleji je z obou stran osmažíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Pečením se kůžička smrští a vytvoří mističku. Čím tenčí plátky nakrájíme, tím bude mistička hlubší.

  3. Teplé nebo studené plníme tím, co máme zrovna doma: kečupem, křenem (Křeník), Harrisa, Lutenice, různé druhy hořčice, různé dippy, nádivky, dále je můžeme zdobit.

Poznámka od kuchařky

V dobách, kdy ještě Gothaj nebyl v igelitu se do takové větší „mističky“ dobře servíroval bramborový salát nebo ruské vejce.

Je to vděčná součást malého pohoštění i velkých mejdanů.