- reklama -
Suroviny
3 litry
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 buřt
- 1 brambora
- 1 mrkev
- 1 menší celer
- kus pórku
- hrst hlívy
- 1 lžička mleté papriky
- petrželka
- olej
- zeleninový vývar(nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a celer si nastrouháme, cibuli, hlívu a buřt nakrájíme na kousky, pórek na kolečka, bramboru na malé kostičky. Do hrnce na olej dáme zpěnit cibulku, přidáme papriku – zpěníme a hned zalijeme vývarem.
-
Když se vývar začne vařit dáme do něj česnek, brambory, nastrouhaný celer s mrkví, buřta, osolíme a vaříme.
-
Když brambory změknou, dáme ještě pórek, dovaříme a do vypnuté polévky dáme nasekanou petrželku.
Poznámka od kuchařky
Původně jsem chtěla dělat Frankfurtskou polévku, ale musela jsem spotřebovat nějakou tu zeleninu a bylo rozhodnuto. S tou hlívou je moc dobrá.
Kuchařka: Bibinka