- reklama -
Suroviny
4 porce
- 3 ks špekáčků (z Globusu)
- 5 ks brambor (středních)
- 2 ks cibule (větší)
- sůl
- 2 PL kečupu
- 5 stroužků česneku
- majoránka
- sušená paprika
- pepř
- kmín
- 1 PL sádla
Postup přípravy receptu
-
Cibulku „středně“ nakrájenou zpěníme na sádle.
-
Přidáme nakrájené špekáčky a osmahneme je.
-
Přisypeme cca 2 polévkové lžíce papriky a vše promícháme.
-
Přilijeme trošku horké vody z konvice. Zamícháme.
-
Po minutě přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vše horkou vodou „po vrch“. Opět promícháme a osolíme.
-
Přidáme prolisovaný česnek + trochu majoránky + 2 polévkové lžíce kečupu + trošku kmínu a opět promícháme.
-
Dál vaříme až do změknutí brambor a případně zahustíme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s čerstvým rohlíkem či chlebem ! ( a píívem ) 🙂
Kuchař: cekrops