- reklama -
Suroviny
4 porce
- 5 buřtů
- 6 větších brambor
- 3 cibule
- 1,5 l vody
- sladká paprika
- sůl
- pepř
- chilli
- olej
- jíška
Postup přípravy receptu
-
Buřty a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
Buřty s cibulí dáme do hrnce s kapkou oleje (aby se cibulka nepřipálila). Mícháme asi 10 minut, poté zaprášíme sladkou paprikou a mícháme ještě 2 minuty. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přidáme nakrájené brambory, které necháme 15 minut vařit. Po uvaření buřtguláš dochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou a chilli (podle chuti).
-
Nakonec zahustíme tmavou jíškou.
Kuchařka: Vendula.









