
- reklama -
Suroviny
3 porce
- Burito:
- 1/2 kg hovězího mletého masa
- 1 malá cibule
- malá plechovka rajčatového protlaku
- kmín mletý
- sůl
- pepř
- tortilly
- salát
- sýr
- zakysaná smetana
- ryže:
- 1 hrnek rýže
- 1/2 malé plechovky rajčatového protlaku
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- česnek
- sůl
- kdo chce malá cibulka (ja delala bez)
Postup přípravy receptu
-
Kdo dělá s cibulí, tak orestuje cibuli, přidáme rýži a smažíme do zhnědnutí. Poté česnek, prosmažíme společně a přidáme rajčatový protlak. Zalijeme 2 hrnky vody, osolíme a až voda zabublá, zakryjeme pokličkou, snížíme teplotu a vaříme 20 minut.
-
Voda se sama odpaří, až zbude jen rýže. Do pánvičky dáme smažit cibulku, přidáme mleté maso a smažíme dokud se nevypaří všechna šťáva, přidáme protlak, sůl, pepř, mletý kmín a opět smažíme dokud se nevypaří šťáva.
-
Touto směsí naplníme tortillu a zdobíme salátem, sýrem, zakysanou smetanou.
Poznámka od kuchařky
Na taliri jsou jeste fazole, ty jsem vsak nedelela, jsou koupene.
Kuchařka: Linda Naomi Soto